Od:
Do:
 Napomena:
Gornje poruke su pisane od strane posjetilaca Jelah OnLine i isti ne snosi odgovornost za njihov sadrzaj.
Hvala na razumijevanju.
Aktivnosti MZ Jelah
Aktivnosti na izgradnji ulične rasvjete u ul. "Muse Ćazima Ćatića"
08 Sep 2007 - Emir

U subotu:08.09.2007.godine održat će se zajednički sastanak Organa MZ Jelah i mještana iz ulice "Muse Ćazima Ćatića" oko dogovora na izgradnji ulične rasvjete u ovoj ulici.

REBALANS BUDŽETA OPĆINE TEŠANJ ZA 2007.GODINU
08 Sep 2007 - Emir

Na osnovu Odluke Općinskog vijeća Tešanj pokrenuta je procedura izrade i izmjene i dopune budžeta Općine Tešanj za 2007.godinu iz razloga povećanja ostavrenih prihoda. Shodno tome i Organi MZ Jelah su dostavili svoje zahtjeve, a koji se odnose na:

- dodatna sredstva za rekonstrukciju Doma kulture,
- sredstva za izgradnju trotoara  uz M-4 prema Mračaju,
- sredstva za izradu projektne dokumentacije kanalizacije u naselju 
Potočani i djelu naselja Jelah,
- sredstva za rekonstrukciju ulice "Jelaškog odreda",
- postavljanje svjetlosnih saobraćajnih znakova za pješake na magistralnoj cesti M-4 u Jelahu,
- asfaltiranje dijela ulice "Teslićka" sa izgradnjom pločastog propusta.

 

RJEŠAVANJE SIGURNOSTI SAOBRAĆAJA U JELAHU UZ MAGISTRALNU CESTU M-4
06 Sep 2007 - Emir

Ovih dana Mjesna zajednica Jelah je uputila dopis Direkciji za saobraćaj FBiH sa zahtjevom da pristupi rješavanju sigurnosti u saobraćaju, na i uz magistralnu cestu M-4 koja prolazi kroz Jelah. Naime, već duži niz godina MZ Jelah bezuspješno traži od nadležnih i općinskih organa, ali i Direkcije za ceste da poduzme odgovarajuće mjere i radnje vezane za nesmetano funkcionisanje saobraćaja na magistralnoj cesti M-4, a ti problemi se odnose na regulisanje raskrsnice, adekvatno obilježavanje pješačkih prelaza svjetlosnom signalizacijom i asfaltiranje i izgradnja pješačkih staza (trotoara).

Razlozi za ovo obraćanje Direkciji za ceste leži u činjenici da je ovo jedna od najopterećenijih magistralnih cesta u Federaciji, da se u naseljenom mjestu Jelah križaju  magistralna i regionalna cesta, da je u Jelahu sjedištve velikog broja privrednih subjekata u kojima je zaposleno preko 3000 radnika. Osnovna škola koja se nalazi u neposrednoj blizini i magistralne i regionalne ceste sa oko 900 učenika i sl.

Po informaciji PU Tešanj samo tokom 2005. i 2006.godine na ovom potezu se desilo 141 saobraćajna nezgoda u kojoj je 10 lica teže a 25 lica lakše ozlijeđeno.

Rekonstrukcija raskrsnice u Jelahu
06 Sep 2007 - Emir

Tokom proteklih nekoliko dana Općina Tešanj provodi Javnu raspravu "Razmatranje Idejnog rješenja rekonstrukcije  raskrsnice magistralne ceste M-4 i regionalne ceste R-474 u naselju Jelah,općina Tešanj", u koju su se aktivno uključili i organi Mjesne zajednice Jelah. Na zajedničkom sastanku Skupštine i Savjeta MZ Jelah na kojoj su prisustovali i zainteresirani građani, konstatovano je da od tri ponuđena rješenja koju je dala firma "Ipsa" iz Sarajeva ni jedno ne rješava problem, te je zatraženo od općine da se u Javnu raspravu uključe i autori ovog projekta, te da se nastavi sa aktivnostima do konačnog rješenja ovog problema.

Zajednički sastanak Savjeta i Skupštine MZ Jelah
31 Aug 2007 - Emir

U Petak;31.08.2007.godine sa početkom u 15,30  sati u prostorijama Ureda Općine Tešanj u Jelahu održat će se zajednički sastanak Savjeta i Skupštine MZ Jelah sa samo jednom tačkom dnevnog reda, koja se odnosi na  učešće u Javnoj raspravi po pitanju razmatranja Idejnog rješenja raskrsnice u Jelahu.

Sastanku će prisustovati i stručna lica iz oblasti saobraćaja sa područija MZ Jelah.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sljedeca >>
<< Prethodna {pages} Sljedeca >>

  ©2001-2011 by MZ Jelah Design by NEKaWD