Od:
Do:
 Napomena:
Gornje poruke su pisane od strane posjetilaca Jelah OnLine i isti ne snosi odgovornost za njihov sadrzaj.
Hvala na razumijevanju.
Jelaško ljeto
U PETAK;04.07.2008.GODINE DJEČIJI FESTIVAL
02 Jul 2008 - Emir
Na trgu u Jelahu u subotu:04.07.2008.godine sa početkom u 21,00 sat održat će se 5.dječiji festival "Djeca pjevaju hitove". Ove godine najbolji intrepletator će biti izabaran između 15 odabranih izvođača sa područija općine Tešanj, Doboj-Jug,Maglaj i Žepče.Organizatori festivala su MZ Jelah u KUD "Izudin Mulabećirović-Izo" Jelah, a generalni pokrovitelj je fabrika keksa "AS-Master" Jelah koji će za nabolje obezbjediti nagrade.

Učesnici festivala iz 2007.godine
ZAVRŠEN TURNIR U MALOM NOGOMETU
01 Jul 2008 - Emir

I Z V J E Š T A J

SA ODRŽANOG 9.TRADICIONALNOG TURNIRA U MALOM NOGOMETU

„JELAH 2008“

( održanog od  15.juna do 28.juna 2008.godine)

 

28.juna 2008.godine na sportskom poligonu Osnovne škole „1,mart“ u Jelahu utakmicama za treće mjesto i finalnom utakmicom završen je 9.tradicionalni turnir u malom nogometu, koji se održava u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Jelaško ljeto 2008“.  Učešće na turniru je uzelo 18 ekipa sa područija Općina Tešanj, Maglas, Teslić i Doboj-Jug, a poslije četrdesetšest odigranih utakmica  do polufinala su došle ekipe Autootpad „Solo“ Piljužići, „Jeterić“ Jelah, „Dedukić unior“ Tešanj i „AS master“ Jelah.

U polufinalu su se sastale ekipe „As master“Jelah i ekipa A.O. „Solo“Piljužići koja je  završena  ubedljivom pobjedom ekipe „AS Master“ Jelah rezultatom 5:0. U drugoj polufinalnoj utakmici sastale sus e ekipe „Jeterić“ Jelah i „Dedukić unior“Tešanj koja je takođe ubedljivo  pripala ekipi „Jeterić“ Jelah rezultatom 4:0.

Pred više od 1000 gledalaca u utakmici za treće mjesto  ekipa  A.O. „Solo“ je  bila bolja od  ekipe „Dedukić unior“ Tešanj rezultatom 3:2.

U finalu poslije velike i izjednačene  borbe, poslije regualrnih trideset  minuta  rezultat  bio 3:3, što je ostalo i poslije produžetka od 5 minuta, te se ovogodišnji pobjednik turnira  dobio izvođenjem  penala, gdje je bolja i sretnija bila ekipa „Jeterić“Jelah   i tako zasluženo osvoila prvo mjesto na ovom turniru.

Za najboljeg igrača turnira progalašen je igrač ekipe „Jeterić“ Kvržić Zoran, najbolji strijelac turnira sa 11 postigutih golova je igrač „As Mastera“ Jelah Bureković Emir, a najbolji golaman je Panić Dado iz ekipe „Jeterić“ Jelah.

Sudije na turniru Matošević Ilija i Pilav Mujo su besprekorno obavili svoju dužnost.9.MALONOGOMETNI TURNIR "JELAH 2008"
24 Jun 2008 - Emir
9.tradicionalni turnir u malon nogometu "jelah 2008" koji se odvija u sklopu kulturno-sportske manifestacije "Jelaško ljeto" bliži se kraju. Poslije prvog kruga takmičenja koji je trajao 8. dana  u ponedjeljak i utorak igraju se utakmice 2.kruga, poslije kojih će se dobiti 8 najboljih ekipa.
Polufinalne utakmice odigrat će se u četvrtak 26.06.2008.godine dok će se pobjednik turnira znati u petak 27.06.2008.godine kada će sa početkom u 20,30 sati biti odigrana finalna utakmica.

Svaku noć na sportskom poligonu O.Š. "1.mart"  prisutan je veliki broj posjetilaca
CJELOVEČERNJI KONCERT KUD-A"AZOT"VITKOVIĆI-GORAŽDE
23 Jun 2008 - Emir
U sklopu Kulturno-sportske manifestacije "Jelaško Ljeto 2008" u Subotu: 28.juna 2008.godine sa početkom u 21,00 sat na trgu u Jelahu Kulturno-umjentičko društvo "Azot" iz Vitkovića-Goražde, održat će cjelovečernji kulturno zabavni program.
U programu će pored članova folklorne i muzičke sekcije sudjelovati i interpretatori narodne muzike, te vokalni instrumentalni sastav sa izvođenjem najljepših sevdalinki.
Pozivamo sve građane da se u što većem broju u subotu okupe na trgu u Jelahu i pozdrave naše velike prijatelje iz Goražda.
NAJLJEPŠE DVORIŠTE ERGEG KATE
23 Jun 2008 - Emir
U subotu;21.juna 2008.godine u sklopu kulturno-sportske manifestacije "Jelaško Ljeto 2008" izabrano je i najljepše dvorište i balkon na područiju MZ Jelah za 2008.godinu. Ove godine je konkurencija bila veća i bolja, tako da je i komisija koju je formirao Savjet MZ Jelah imala puno posla. I ove godine je komisija jednoglasno odlučila da se za najljepše  izabere dvorište vlasništvo Erceg Kate, dok su odmah iza nje dvorišta vlasništvo Mehičić Mirsade i Hadžan Vahdeta. I u konkurenciji balkona je bilo puno posla za komisiju , ali je i ove godine  zasluženo za najljepši  odobran vlasništvo Karahmet Azre a ništa manje ljepše nije bilo i Blaca Delvete.
Komisija je odlučila da ove godine specijalnu nagradu dobije Sadiković Ljubica, koja je svoje dvorište i vrt ukrasila i malom zbirkom etno stvari.
Za sve učesnike MZ Jelah je obezbjedila zahvalnice, dok će najbolji biti nagrađeni od strane MZ Jelah i Općine Tešanj koja je ove godine podržala ovu akciju.

dio etno-postavke u dvorištu i vrtu vlasništvo Sadiković Ljubice


Dvorište Hadžan Vahdete je i ove godine bilo orginalano

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeca >>
<< Prethodna {pages} Sljedeca >>

  ©2001-2011 by MZ Jelah Design by NEKaWD