Od:
Do:
 Napomena:
Gornje poruke su pisane od strane posjetilaca Jelah OnLine i isti ne snosi odgovornost za njihov sadrzaj.
Hvala na razumijevanju.
Aktivnosti MZ Jelah
U toku radovi na izgradnja trotoara prema školi
12 Jun 2009 - Emir
U četvrtak 11.juna 2009.godine  započeti su radovi na izgradnji trotoara od raskrsnice u Jelahu do škole u dužini od cca 93 metra i širine 2,30 metara.Radove izvori Doo "Kocka" Ljetinić a sredstva u iznosu od 6.900,00 KM je obezbjedila MZ Jelah.


Načelnik općine u radnoj pojeti MZ Jelah
21 May 2009 - Emir
Načelnik općine Tešanj Fuad Šišić sa saradnicima posjetio je Mjesnu zajednicu Jelah i u razgovorima sa članovima Savjeta i Skupštine MZ Jelah sagledao svu problematiku sa kojom se susreće ova sredina.
U razgovorima su dotaknuta brojna pitanja od vitalnog značaja za ovu sredinu, kao i način rješavanja istih.

Izgrađena javna česma u ulici Ribarska
21 May 2009 - Emir
Uz finansijsku podršku općine Tešanj  ovih dana su završeni radovi na izgradnji i puštanju u funkciju javne česme u ulici Ribarska u Jelahu. Naime, u ovom naselju 14 domaćinstava  mahom raseljenih porodica je duže vrijeme živjelo bez pitke vode.Uz veliko razumjevanje općinskog Načelnika ,MZ Jelah je zajedno sa građanima uspjela u kratkom roku okončati radove i česmu pustiti u funkciji.Vodovod je doveden sa udaljenosti od 250 metara i ujedno je i razvojni, tako da će po okončanju postupka izdavanja građevinskih objekata, ovi građani moći u redovnom postupku, biti priključeni na vodovod Jelah-Tešanj.
U radovima su učestovali i sami građani
2.sjednica Skupštine MZ Jelah
21 May 2009 - Emir
U ponedjeljak 25.maja 2009.godine sa početkom u 19,00 sati u prostorijama Doma kulture Jelah održat će se 2.sjednica Skupštine MZ Jelah. Glavna tačka ove sjednice bit će razmatranje aktivnosti na realizaciji kapitalnih i ostalih projekata u 2009.godini, predviđenih listom kapitalnih i ostalih projekata Općine Tešanj, te projekata koji će biti finansirani od strane MZ Jelah.Pored ove tačke dnevnog reda, Skupština će raspravljati i o svim ostalim aktuelnostima u MZ Jelah.
Dani otpora
14 May 2009 - Emir

SJEĆANJE NA DANE OTPORA

U nedjelju 26.aprila 2009.godine je  u organizaciji Mjesnih zajednica Jelah,Jevadžije,Rosulje i Vukovo i nekadašnjih pripadnika OS BIH organizovana manifestacija „Dani otpora“ u znak sjećanja na sve poginule pripadnike OS BiH i civilne žrtve rata sa područija nekadašnje Ratne mjesne zajednice Jelah.

Program obilježavanja ove manifestacije počeo je okupljanjem ispred Doma kulture Jelah, polaganjem cvijeća na spomen obilježje u Jelahu te obilaskom nekadašnjih linija odbrane. U Domu kulture Jelah upriličen je i prijem za porodice šehida i  poginulih boraca, a  program  je nastavljeno zajedničko druženjem uz vojnički grah.

U sklopu ove manifestacije organiziran je i mevlud za šehide u džamiji Vukovo i misa za poginule branitelje u crkvi Tešanj. 


<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sljedeca >>
<< Prethodna {pages} Sljedeca >>

  ©2001-2011 by MZ Jelah Design by NEKaWD