Od:
Do:
 Napomena:
Gornje poruke su pisane od strane posjetilaca Jelah OnLine i isti ne snosi odgovornost za njihov sadrzaj.
Hvala na razumijevanju.
Aktivnosti MZ Jelah
Završeni radovi na asfaltiranju ulica u Jelahu
30 Sep 2009 - Emir

Firma "Rijal-šped" d.o.o. Doboj Istok je 29.09.2009.godine okončala radove na asfaltiranju ulica "Samira Mehinovića", "Željkeznički prolaz", "Dobojska" i dijela saobraćajnica u Industrijskoj zoni "Ekonomija" u Jelahu.Ovi radovi su okončani u sklopu realizacije kapitalnih projekata općine Tešanj za 2009.godinu, a finansijska sredstva su obezbejdile općina Tešanj, MZ Jelah i građani ličnim učešćem.
U sklopu ovih aktivnosti MZ Jelah je zajedno sa građanima obezbjedila i dodatna sredstva, tako da su ulice "Željeznički prolaz" i "Samira Mehinovića" dodatno proširene za 0,5 metara asfaltnog zastora.


dio asfaltirane saobraćajnice u Industrijskoj zoni "Ekonomija" Jelah


ulica Željeznički prolaz u novom ruhu

DVD JELAH- osposobljeno novo vatrogasno vozilo
28 Sep 2009 - Emir
Tokom 2009.godine firma Man-humel  Tešanj je DVD Jelah donirala kamion cistrernu FAP 16-16, koji je bio rashodovan 100%. Za nepunu godinu dana , uz finansijsku pomoć MZ Jelah,općine Tešanj,Sarajevo-osiguranja, auto servisa "Maglić" Jelah i ličnim radom članova DVD Jelah, izvršena je kompletna revitalizacija kamiona kapaciteta 8000 litara,  zašto je utrošeno cca 9.000,00 KM.
Novim vozilom kapaciteta 8000 litara, puno je dobijeno na zaštiti od požara kako na područiju općine Tešanj, tako i šire.

novi kamion cisterna DVD Jelah sada je u odličnom stanju i spremno za
eventualnu intervenciju.
Sanacija rasvjetnih stubova na raskrsnici u Jelahu.
28 Sep 2009 - Emir
U nedjelju 27.septembra 2009.godine MZ Jelah je sanirala jedan od  dva rasvjetna stuba na raskrsnici u Jelahu, koji su uslijed vremenskih uticaja korozirali i bila je nužna njihova temeljnja sanacija.Sanacija drugog stuba vjerovatno će biti urađena u nedjelju 4.oktobra. Sredstva za sanaciju stubova je obezbjedila MZ Jelah, dok je općina Tešanj za navedene radove ustupila vatrogasne ljestve.
Isto tako je vlastitim  sredstvima izvršeno saniranje dijela saobraćajne ograde koji je oštećen u saobraćajnom udesu u centru Jelaha.

                sanirani dio saobraćajne ograde u centru Jelaha


                              rasvjetni stubovi prije saniranja
Završeni radovi na izgradnji trotoara
19 Jun 2009 - Emir
Ovih dana firma "Kocka" iz Ljetinića završila je radove na izgradnji trotoara od raskrsnice u Jelahu do Osnovne  škole "1.mart". Okončanje radova će umnogome pomoći bezbjednosti pješaka, posebno učenika.

                  Novoizgrađeni trotoar
Nova rasv jeta na sportskom poligonu O.Š. Jelah
16 Jun 2009 - Emir
U ponedjeljak uveče zashjala je nova rasvjeta na  sportskom poligonu Osnovne škole "1.mart" u Jelahu. Kompletna  finansijska sredstva za ove radove obezbejdila je Mjesna zajednica jelah, a veliku pomoć u ovim radovima je pružila i Elektroinstalaterska radnja vl. Saltagić  Nedžada iz Jevadžija.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sljedeca >>
<< Prethodna {pages} Sljedeca >>

  ©2001-2011 by MZ Jelah Design by NEKaWD